top of page

Systemische coaching en systeem therapeutische ondersteuning:

Op je eigen wijze, in eigen wijsheid, met eigenheid.

Mensen weten, de wijsheid draag jij met je mee. Soms lukt het niet om je ermee te verbinden…

 

Contact maken met het innerlijk beeld (het hart), dat wat jij weet en ziet maar rationeel (het hoofd) nog niet weet, kan helend en verbindend zijn. Als persoon kan ik jou begeleiden bij ‘deze reis’, ‘deze uitdaging’  zodat jij in rust en wijsheid kan ervaren en groeien.

Wat ons helpt is de systemische tafelopstelling wat jouw innerlijke beelden kan vertalen naar een beeld op tafel (met houten figuren). Tijdens een opstelling komt er zicht op dat wat aandacht vraagt en waarom jij of jullie op dat moment minder balans ervaren.

 

In de systemische begeleiding word jij niet alleen als individu gezien maar ook als iemand die deel uitmaakt van een familiesysteem. Alle leden van een familiesysteem zijn belangrijk en horen erbij, ook de mensen die jou zijn voorgegaan. Er zal aandacht zijn voor ieder zijn plek en rol in het systeem. Zijn er ‘geheimen’, onuitgesproken zaken, mensen die zijn buitengesloten, trauma’s, systemische patronen? Binnen de systeemtheorie hebben relaties invloed op elkaar, beïnvloeden elkaar.

Als mensen zich zorgen maken dan wel een onbalans ervaren dan raakt dit ook de andere personen uit het familiesysteem. Onbalans uit eerdere generaties kunnen nog doorwerken in het nu, waardoor er stagnaties (steeds terugkerende negatieve situaties) kunnen ontstaan. 

 

Als begeleider/ coach zorg ik voor een veilige omgeving waarin er oordeel loos geluisterd kan worden. Door de systemische kennis en vraagstelling zal jij in contact komen met de antwoorden. Hierdoor weet jij wat te doen en kan je hiermee verder aan de slag. 

bottom of page